2026. aasta U18 Euroopa meistrivõistlused toimuvad Rietis

Foto: European Atheltics

Rieti korraldab 2026. aasta U18 Euroopa meistrivõistlusi kergejõustikus.

Itaalia linn Rieti sai korraldusõiguse 2026. aasta kergejõustiku kuni 18-aastaste Euroopa meistrivõistlustele. Otsus tehti teatavaks 14. oktoobril peetud 163. Euroopa Ülemkogu kohtumisel.

Rieti korraldustiim rõhutas valmisolekut ja entusiasmi meistrivõistlusi korraldada, pärast seda, kui oli olnud U18 vanuseklassi 2020. aasta ürituse korraldaja, mis kahjuks tuli COVID-pandeemia tõttu ära jätta.

Rieti 2026. aasta kohaliku korralduskomitee president Giuliano Casciani kommenteeris: “Suur tänu Euroopa Kergejõustikuliidule usalduse eest. Asume koheselt tööle tagasi, kasutades ära seda, mis me tiimiga Rieti 2020. aasta ettevalmistuses tegime.” “Rieti linn ja meie Raul Guidobaldi staadion ei jõua ära oodata, et uuesti alustada,” lisas Casciani.

Itaalia kergejõustikuliidu (FIDAL) president Stefano Mei: “Mul on väga hea meel, et Rieti pälvis 2026. aasta kergejõustiku kuni 18-aastaste Euroopa meistrivõistluste korraldamise autasu. FIDAL toetab täielikult linna, millel on tohutud kogemused ning teadmised ja kirg kergejõustiku vastu, soovime pakkuda parimat korraldust.

Järgmised U18 kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused toimuvad 2022. aastal Iisraelis Jeruusalemmas. 2024. aasta EMi toimumiskoht otsustatakse järgmisel Euroopa Kergejõustikunõukogu koosolekul, mis viiakse läbi 2022. aasta maikuus.