Juunioride EM kergejõustikus toimub sel nädalal Itaalias

18.-21. juulini toimuvad Itaalias, Rietis Euroopa juunioride meistrivõistlused kergejõustikus. Eestist osaleb võistlustel 11 sportlast – kaheksa noormeest ja kolm neidu.

Kõige enam on Eestil väljas sportlasi kümnevõistluses, kus võistlema asub kolm Eesti kergejõustiklast – Kristjan Rosenberg, Janek Õiglane ja Taavi Tšernjavski. Euroopa edetabelis hoiavad noormehed vastavalt 7., 9. ja 17. kohta. Sprinter Rait Veesalu stardib nii 100m kui ka 200m jooksus, Keiso Pedriks jookseb 110m tj, Jaak Joonas Uudmäe teeb kaasa kolmikhüppes, Karl Koha kuulitõukes ning Heigo Kangro võistleb kettaheites.

Neidudest teevad nii Lisett Liivrand kui ka Kätlin Piirimäe kaasa kahel alal – kuulitõukes ja kettaheites. Kusjuures Kätlin Piirimäe on eilsel Heitjate seeriavõistlusel tõugatud tulemusega – 16.27 – Euroopa juunioride edetabelis kolmandal kohal. Reena Koll võistleb teivashüppes. Piirimäe ja Kolli jaoks on tegemist juba teise U20 vanuseklassi rahvusvahelise tiitlivõistlusega, kuna eelmisel aastal võisteldi ka Barcelonas toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel, kus saavutati vastavalt 18. (kuulitõukes) ja 10. koht.

Koondise juhina sõidab juunioride EM-ile Ants Kiisa.

Võistluste ajakava leiab SIIT
Võistluste ametlik koduleht – http://www.rieti2013.org/Võistluste otsepilti saab jälgida siit – http://eurovision.digotel.com/ea/index.html

Eelmised Euroopa juunioride meistrivõistlused toimusid 2011. aastal Tallinnas.  

Eesti kergejõustiklasi toetavad Nike, Tallinna Sadam, Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee.
Eesti Kergejõustikuliidu ametlik joogipartner on Saku.
Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.